Datle jsou sladké plody palmy datlové (Phoenix dactylifera), které se konzumují převážně v sušené podobě. Plody se vyznačují vysokým obsahem zdravého přírodního cukru a vlákniny. Datle jsou nerozlučně spjaté s počátky naší civilizace. Archeologické nálezy ukazují, že datle byly kultivovány již před více než 9 000 lety v oblasti takzvaného úrodného půlměsíce - dnešního Iráku a Sýrie. Datle jsou také zmíněny v nejstarších náboženských textech.
Neumíte si představit odpolední kávu bez něčeho sladkého na zub? S datlemi se už nemusíte cítit provinile. Mají totiž lahodnou medovou chuť a přitom jsou plné vlákniny a prospěšných látek. Na rozdíl od různých sladkostí a pečiva jsou tak ideální pochoutkou k odpolední kávě.
Chci vědět vícDatle jsou ideálním zdrojem rychlé a snadno stravitelné energie. Ta pochází zejména z jednoduchých přírodních cukrů, které se lehce odbourávají. Svou trvanlivostí jsou také ideální ke sbalení s sebou na cesty. Ať už jdete na výlet, sportovat nebo jen do práce, datle budou vaším ideálním společníkem.
Datle jsou neobjeveným superjídlem. Obsahují spoustu zdravých antioxidantů jako jsou karotenoidy, flavonoidy a fenolové kyseliny. Antioxidanty tlumí proces oxidace v těle a eliminují volné radikály, které jsou škodlivé pro buňky.
Datle jsou také významným zdrojem draslíku, které napomáhají správné funkci nervového systému a svalů. V neposlední řadě má draslík pozitivní vliv na zvýšený krevní tlak.
Naše datle pocházejí z farem v Jordánsku, Palestině a Spojených arabských emirátech. Farmy jsme osobně navštivili a všechny naše zemědělce známe osobně a za kvalitu jejich produktů dáme ruku do ohně.